Falošný plynár obvinený

10.02.2013 Bratislava

Poverený policajt prvého bratislavského okresu obvinil z prečinu krádeže 34- ročného Pavla z Trnavy. Muž mal začiatkom tohto týždňa zazvoniť pri dverách jedného z bytov na Žilinskej ulici. Po tom, čo mu obyvateľka bytu otvorila, vysvetlil jej, že je zamestnancom plynární a prišiel ju informovať o zmene poplatkov. Žena vpustila falošného plynára do bytu. Tento
oznámil poškodenej, že má preplatok za minulý rok a vráti jej 100,-€. Muž jej povedal, že nemá pri sebe presnú sumu a žena mu z bankovky musí vydať. Následne je požiadal aj o faktúru za plyn za predošlí rok. Obvinený Pavol využil nepozornosť dôchodkyne pri hľadaní faktúry z bytu odcudzil peňaženku s hotovosťou viac ako 6.000,-€.
Dobrou opreatívno- pátracou činnosťou policajtov sa podarilo muža zadržať a v súčasnosti už čelí obvineniu.

Polícia opäť vyzýva občanov k zvýšenej opatrnosti. Nebuďte dôverčiví a nepúšťajte do svojho obydlia cudzích ľudí. Verejné inštitúcie a organizácie, ktoré kontrolujú merače spotreby plynu alebo vody v domácnostiach, Vás spravidla upozornia na kontrolou a príchod svojho zamestnanca vopred a písomnou formou.
V prípade, že si nie ste istí a nadobudnete podozrenie, že by mohlo ísť o podvodníka, požiadajte ho, aby prišiel v inom termíne, na ktorý si zabezpečíte prítomnosť iného rodinného príslušníka alebo osoby vašej dôvery. Neváhajte, ak nadobudnete podozrenie, kontaktujte políciu. Ak niekomu zaplatíte, žiadajte doklad o príjme vyplatenej sumy.
 
Petra Hrášková
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región